• 2022-12-12

SurveyTransfer 2023. évtervező – Az új adatmegosztó úton van!

SurveyTransfer 2023. évtervező – Az új adatmegosztó úton van!

SurveyTransfer 2023. évtervező – Az új adatmegosztó úton van! 1024 576 SurveyTransfer

Ez a cikkünk egy kicsit rendhagyó lesz, ugyanis most nem a térképek vagy 3D állományok elméleti vagy gyakorlati oldalát járjuk körbe. A SurveyTransfer 2023-as évtervezőjébe engedünk egy rövid bepillantást: mit csináltunk eddig; mi áll előttünk (mérföldkövek); milyen változtatások lesznek; és talán a legfontosabb, hogy mikor lesz elérhető a SurveyTransfer adatmegosztó szolgáltatás!

A SURVEYTRANSFER CSAPAT 2022-ES MUNKÁJA

A SurveyTransfer ötlet validációja

A SurveyTransfer, mint adatmegosztó és adatvizualizációs eszköz ötletének megszületését számos, különböző jellegű és mértékű piaci igényfelmérés követte. Az igényfelmérés rendkívül hasznos volt, hiszen megismerhettünk számos vállalkozót, akik térképekkel és 3D állományokkal dolgoznak. Az ismeretségen túl megfogalmazták a konkrét igényeiket, amik mentén megkezdődött a szoftver fejlesztése.

A SurveyTransfer landing oldala

Elindítottuk a SurveyTransfer weboldalát, ahol leírtuk, hogy pontosan mi az ötletünk.

Összefoglaló (ha nem ismernéd az alap ötletet csak a blogunkat):

A SurveyTransfer egy webalapú adatmegosztó és adatvizualizációs szoftver térképező és 3D-s felmérő vállalkozók számára. A felmérések eredményei azonnal megtekinthetők a weben és elemezhetők, ami segít a nagyméretű, speciális fájlok gyors, kényelmes és biztonságos megosztásában.

A következő fájlok tölthetők fel és oszthatók meg:
• Pontfelhők (.las, .laz)
• 3D modellek (.ply, .obj)
• Raszteres térképek (.tiff, .tif – DEM, NDVI, NDWI, ortomzaik stb.)
• Vektorgrafikus fájlok (.dwg, .dxf, .shp, .shz, .geojson)

A SurveyTransfer segítségével a következőket éred el:
• Lenyűgözheted az üzleti partnereidet térképek és 3D fájlok gyors és egyszerű, modern módon történő megosztásával (elég egy linket megosztani!).
• A nagyméretű térképek és 3D fájlok azonnali megjelenítése a weben.
• Különböző adatforrások egymáson történő ábrázolása (réteg szerkezetben).
• Gyorsabb projektzárás.

A SurveyTransfer blog oldala

Több közösségi térképészeti és 3D felmérő szakmai csoportban is tapasztaltuk, hogy a kezdőknek nehéz elindulniuk a szakmában, ezért kezdtünk bele a blogolásba, hogy egy lényegretörő és hasznos kiindulási alapot jelentsen. Elhatároztuk, hogy minden harmadik héten publikálunk egy új, térinformatikailag releváns cikket. Ezt az ütemtervünket tartottuk is! 🙂

A SurveyTransfer korai hozzáférésének előregisztrációja

Elindítottuk az előregisztrációt a szoftver korai hozzáféréséhez. Miről szól mindez? 25 regisztráltat („nyertest”) választunk ki, akiknek 3 hónapon keresztül ingyenessé tesszük a SurveyTransfer szoftvert. Továbbá, minden „nyertes” egy egyedi azonosításra szolgáló szoftverkulcsot kap, melynek regisztrálásával a SurveyTransfer összes csomagajánlatából 20% kedvezményre lesz jogosult, ami lejárati dátum nélkül a regisztrált „nyertes” fiókjához fog kötődni. A korai hozzáférés regisztráció 2022. december 31. 23:59 óráig elérhető. A nyerteseket 2023. január 25-ig értesítjük ki. A SurveyTransfer mit nyer ezzel? Felmérhettük, hogy mekkora lesz az érdeklődés az adatmegosztó iránt, spoiler alert: NAGYON sokan regisztráltak! Az érdeklődés feltérképezésén túl, a korai hozzáférést kapott vállalkozókkal rendszeresen fogunk kommunikálni, ami segít nekünk a szoftver további fejlesztési irányainak kijelölésében. 

Ha bővebben érdekel a korai hozzáférés, akkor ITT tudsz regisztrálni!

A SurveyTransfer MVP

Elkészítettük a SurveyTransfer minimálisan életképes mását (MVP = Minimum viable product), ami már tartalmazza az alap funkciókat. Az MVP-ről korábban már közöltük pár print screent a közösségi média felületeinken. Apropó, ha már közösségi média jelenlét… Instagram-on, Facebook-on és LinkedIn-en is jelen vagyunk. Utóbbi kettő esetében heti rendszerességgel jelenik meg új posztunk, ahol mindig valami újdonságot osztunk meg.

Kövess be minket és nyomd meg azt a lájk gombot is! 🙂

A SurveyTransfer tesztelése valós piaci szereplőkkel

Az MVP-t teszteltük megannyi felmérő vállalkozás képviselőjével, hogy megtudjuk valóban jól értettük-e az igényeiket. A tesztelésből levonható tanulságokat beépítettük a fejlesztés további ütemezésébe, így a korai hozzáférés elindulásakor még hatékonyabb és kényelmesebb lesz a SurveyTransfer használata.

A SurveyTransfer üzleti fejlesztése

Több befektetővel is felvettük a kapcsolatot, hogy elég tőkénk legyen ahhoz, hogy 2023-ban ingyenes próbaverziót adhassunk minden regisztrált felhasználónknak!

A SURVEYTRANSFER CSAPAT 2023-AS TERVEI

A SurveyTransfer betervezett mérföldköveit a következő ábra foglalja össze.

Ahogy az előző főfejezetben is leírtuk, az első negyedévben elindul a szoftver korai hozzáférése. A tőkeigényes ingyenes próbaverziót reményeink szerint 2023. második negyedévében sikerül elindítanunk. Ez hatalmas ugrás lesz, hiszen rengeteg emberhez eljuthat a SurveyTransfer egy ingyenes kipróbálással. Mivel ezt jelentős mérföldkőnek gondoljuk, így veletek együtt szeretnénk megélni ezt a pillanatot. Egy Facebook eseményt is létrehoztunk, hogy közösségi színteret adjunk ennek. Kattints a következő képre és csatlakozz te is hozzánk! 🙂

Az ingyenes verzió bevezetése – szerintem most már mondanom sem kell, hogy mennyire fontos számunkra – lehetőséget ad arra, hogy tömegesen érkezzenek be hozzánk a fejlesztési igények, amik alapján megindulhat a SurveyTransfer utolsó nagy fejlesztési fázisa. Ha a visszajelzések alapján elkészül a szoftver végleges verziója, akkor a harmadik negyedévben megkezdődik a szoftver fizetős (több tárhellyel és funkcióval kibővített) változatának bevezetése.

Az utolsó negyedév is izgalmas lesz! 🙂 Nemzetközi kapcsolatépítésbe kezdünk, ami főként különféle szakmai eseményeken (konferenciák, workshop-ok, stb.) való aktív részvételt fog jelenteni.

MI VÁLTOZIK 2023-BAN?

Mielőtt megijednél, ne aggódj! A jó részek maradnak! 🙂 A fő változás a weboldalon fog végbemenni. Több információt teszünk elérhetővé, többet kommunikálunk a csapatról és persze, ha eljön az ideje, akkor a szoftver elérését is itt találod majd meg!

A változás a blogot is érinti, hiszen egyre többször fogunk a SurveyTransfer funkcionalitásáról írni. Ezt azt jelenti, hogy a blogunkon a szinte már megszokott „Tutorial” jellegű leírások közé keverednek a SurveyTransfer „Hogyan használd?” kisokosai is. Ez nem jelenti azt, hogy a praktikus bemutatókat és ismeretterjesztő anyagok írásával leállnánk! 🙂

A jelenlegi, korai hozzáférés regisztráció megszűnik és csak a hírlevél feliratkozás marad meg. Amikor elérkezik az ideje, akkor az ingyenes verzióra való regisztráció is meg fog jelenni, ami át fog vezetni a térinformatikai adatmegosztás jövőjébe! 🙂 

Ha ebben a cikkben is volt új és hasznos információ, akkor légy olyan kedves és töltsd ki ezt az 5 perces kérdőívet, hogy a SurveyTransfer minél inkább a Te igényeidre szabva lássa meg a napvilágot!

Ha nagyon-nagyon tetszett, amit olvastál, akkor meg is oszthatod az ismerőseiddel. Ne fogd vissza magad! 🙂

Tetszett, amit olvastál? Akarsz hasonlókat olvasni?