Általános szerződési Feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Hatályos: 2024. január 1 napjától

I. Tájékoztatás a gazdálkodó szervezet (a továbbiakban Szolgáltató) adatairól

Cégadatok:

Név: SurveyTransfer Korlátolt Felelősségű Társaság

A cég rövidített elnevezése:  SurveyTransfer Kft.

Székhely: 7629 Pécs, Fehérhegyi út 5. TT 22. ajtó

Képviseli: Szujó Gábor Lajos ügyvezető

Bank: Revolut Bank UAB 

IBAN: LT253250084200883763

SWIFT: REVOLT21

Adószám: 32339185-2-02

EUID: HUOCCSZ.02-09-087805 

Cégjegyzék szám: 02-09-087805 

Nyilvántartó szerv: Pécsi Törvényszék Cégbírósága

Statisztikai számjele: 32339185-6311-113-02

E-mail cím: [email protected]

II. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai/ Megvásárolható szolgáltatás köre

A SurveyTransfer adatmegosztó és adatvizualizáló web alapú szoftver, ami elsődlegesen a térképezés és 3D felmérés során keletkező nagyméretű, speciális fájlok (pl. las, laz, obj, ply, ifc, shp, shz, dxf, dwg, geotiff) gyors, kényelmes és biztonságos projektszintű megosztását segíti az üzleti partnerek között.

A szerződés tárgya ezen Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) meghatározottak szerint korlátozott használati joga és igénybe vétele, valamint a használati jog és a szolgáltatások nyújtása és igénybevétele céljából a Szolgáltató és a regisztrációt, megrendelést feladó vállalkozás vagy magánszemély (a továbbiakban együttesen Felhasználó) közötti jogviszonyra vonatkozik.

A SurveyTransfer használatához szükséges minimális rendszerkövetelmények:

 • Legfrissebb Google Chrome vagy Mozilla Firefox webböngésző
 • 2.7 Ghz Intel Core i3 vagy nagyobb teljesítményű processzor
 • 2 GB RAM
 • GPU 1 GB RAM-mal

A felhasználók a  https://app.surveytransfer.net/sign-up/ oldalon regisztrálhatnak és léphetnek be a szoftverbe. A SurveyTransfer szoftverbe történő sikeres fájlfeltöltés után a támogatott fájlok esetében megkezdődik a fájlok feldolgozása, hogy azok a webböngészőben megjeleníthetők legyenek, azaz térkép és 3D ábrázolás készülhessen a feltöltött adatokból. A felhasználó a feltöltött fájlokat letöltheti és törölheti. A kijelentkezést, bezárást követően a feltöltött fájlok, kialakított és elmentett projektek és nézetek nem törlődnek, azok a felhasználó fiókja alatt tárolódnak el, amiket egy újbóli belépést (https://app.surveytransfer.net/sign-in/) követően ér el.

Az árak nettó értékben vannak feltüntetve és amerikai dollárban értendők. A SurveyTransfer hivatalos weboldalán (https://surveytransfer.net#plans), a szoftver felhasználói fiókba belépve a Csomagok oldalon (https://app.surveytransfer.net/plans) és a rendelés visszaigazolásban nettó értékben adjuk meg az árakat. A szoftver díj a választott csomagtól függően havi vagy éves használati időtartamot takar és mindig a szoftver legfrissebb verziójára vonatkozik. A Szolgáltató jogosult a szolgáltatások nyújtását korlátozni, amennyiben a Felhasználó fizetési kötelezettségének határidőre nem tesz eleget.

A SurveyTransfer Kft. lehetővé teszi a Felhasználók számára, hogy a SurveyTransfer szoftver egy csökkentett funkcionalitású próbaverzióját 14 napig használhassák 250 GB tárhellyel díjmentesen. A szoftver fizetős csomagjaiban a fájlok feldolgozása prioritást élvez a próbaverzióval szemben. A próbaidőszak lejárta után a feltöltött fájlok egy 7 napos türelmi időszakot követően törlődnek, és a fiók zárolásra kerül. Ha a díjmentes próbaidőszak letelte után (vagy a próbaidőszak alatt) előfizetés történik, úgy a fiókja újra aktiválódik, és az előfizetési időszakban a kiválasztott csomagban meghatározott tárhellyel továbbra is használhatja a SurveyTransfer adatmegosztó szoftvert.

Amennyiben a Felhasználó úgy dönt, hogy előfizetést vált, úgy:

 1. ha nagyobb értékű csomagra szeretne váltani, akkor frissítheti az előfizetését a szoftver felhasználói fiókba belépve a Csomagok oldalon (https://app.surveytransfer.net/plans) keresztül,
 2. ha kisebb csomagra szeretne váltani, akkor a váltáskor nem haladhatja meg a Felhasználó az előfizetendő csomagban foglalt limitációkat. Ha a Felhasználó túllépi a kisebb csomag limitációit, akkor a Felhasználónak gondoskodnia kell róla, hogy beleférjen a kisebb csomag limitációjába, mielőtt visszaváltana. Amennyiben a kisebb csomag limitációinak Felhasználó nem tesz eleget, úgy számára a kisebb csomagra váltás nem lehetséges.

Ha a Felhasználó előfizetése lejár, 7 napon belül értesítést kap emailben az előfizetés megújításáról. Amennyiben Felhasználó nem újítja meg az előfizetését, úgy a fiókjában tárolt fájlok egy 14 napos türelmi időszakot követően véglegesen törlésre kerülnek és a Felhasználó fiókja zárolásra kerül, amíg meg nem újítja az előfizetését.

A SurveyTransfer elérhető csomagajánlatait a következő táblázat foglalja össze:

BasicStandardPro
Ár15$/hó VAGY 150$/év100$/hóVAGY1000$/év200$/hóVAGY2000$/év
Tárhely250 GB2 TB5 TB
Projektek száma5VégtelenVégtelen

A fenti csomagajánlatok mellett egyedi árajánlatok is kérhetők a SurveyTransfer Kft.-től, amiket a [email protected] email címen vagy a https://surveytransfer.net/#contact weboldal üzenetküldőjén keresztül fogadunk.

III. Fizetési feltételek

 1. Szállítási és csomagolási költség nincs. A technikai feltételként megadott infrastruktúra mellett (min.  2.7 Ghz Intel Core i3 teljesítményű processzor,  2 GB RAM, GPU 1 GB RAM, naprakész webböngésző) a SurveyTransfer szoftver próbaverziója a hivatalos weboldalról (https://surveytransfer.net/ vagy https://app.surveytransfer.net/) bárki számára regisztrációt követően, kötelezettségmentesen kipróbálható.
 1. A fizetési mód bankkártyával (Visa, Mastercard, American Express, Discover & Diners Club, China UnionPay, Japan Credit Bureau (JCB), Cartes Bancaires, eftpos) történik, amit a felhasználói fiókhoz kell hozzárendelni a SurveyTransfer szoftveren belül (https://app.surveytransfer.net/manage-subscription). A sikeres online fizetést követően maximum 1 órán belül, a gyakorlatban azonnal elérhetővé válik a szoftver, a szolgáltatás igénybevételét emailben is megerősítjük.  A vásárlásról elektronikus számlát állítunk ki, melyet a megrendeléskor megadott számlázási adatokkal töltünk ki. A számla a felhasználói fiók alatt (https://app.surveytransfer.net/manage-subscription) a számla előzmények szekció alatt érhető el.
 2. A SurveyTransfer fenntartja a jogot, hogy árait bármikor módosítsa, miközben garantálja a Felhasználó számára a megrendelés időpontjában érvényes ár alkalmazását.
 3. A fizetés során az Áfa felszámítása a Felhasználó státuszának megfelelően az alábbiak szerint történik:
  • Amennyiben Felhasználó az Európai Unión belül működik (magánszemély esetén tartózkodik):
   • Magánszemély esetén a tartózkodás helyének megfelelő ÁFA kerül felszámításra.
   • Vállalkozás esetében az Áfa területi hatályán kívül Áfa nem kerül felszámításra.
  • Amennyiben Felhasználó az Európai Unión kívüli harmadik országban működik (magánszemély esetén tartózkodik), úgy Áfa nem kerül felszámításra.
 4. A terméklapokon feltüntetett árak, az áfát nem tartalmazzák.

IV. A szerződés

A szerződés létrejön, amint a SurveyTransfer szoftverbe Felhasználó regisztrál, így részéről jelen ÁSZF elfogadásra kerül. A szerződés elektronikus, nem tekinthető írásba foglalt szerződésnek, a Szolgáltató adatbázisában, mint megrendelés kerül iktatásra és későbbiekben papír alapon nem elérhető.

A Felhasználó részéről az alábbi adatok megadása szükséges a fizetéshez, és ezzel a szolgáltatás igénybevételéhez:

 • Felhasználói információ:
  – E-mail cím
  – Jelszó
 • Számlázási információ:
  – Név
  – Cím
  – Telefonszám (opcionális)
  – Adószám (ha van)

A SurveyTransfer ezúton kijelenti, hogy a Felhasználó által megadott adatok valódiságáért felelősséget nem vállal.

A SurveyTransfer szoftverbe való regisztrációt feladó személy regisztrációjával nyilatkozik arról, hogy

 • az űrlapon megadott adatok helyesek,
 • a vásárlásról befogad elektronikus számlát,
 • a kapcsolódó Adatvédelmi tájékoztatót és jelen ÁSZF tartalmát megismerte, az abban foglaltakat elfogadja
 • arról, hogy az V. fejezet értelmében megértette, hogy az elállás joga az ellenérték kifizetése előtt gyakorolható, és az ellenérték megküldésével elállási jogáról lemond
 • megértette, hogy a SurveyTransfer Kft. a szolgáltatás igénybevétele esetében az általa kezelt személyes adatok vonatkozásában adatfeldolgozóként jár el; az Adatvédelmi tájékoztatóban hivatkozott Adatfeldolgozói megállapodást elfogadja, letölti és a számlával együtt megőrzi; az abban nevezett adatfeldogozási feladatok elvégzésére utasítja a Szolgáltatót; felhatalmazza a Szolgátatót a virtuális szerver infrastruktúrát szolgáltató További adatfeldolgozó igénybevételére.

Hibás rendelés javítása a pénzügyi teljesítést megelőzően új rendelés feladásával javasolt, mert utólagosan az adószám és a rendelt szolgáltatás nem módosítható.

A rendelés egyéb adatai módosítása a felhasználói fiók alatt (https://app.surveytransfer.net/manage-subscription) lehetséges.

A rendelés pénzügyi teljesítése után, a számla újra kiállítását (pl. székhelycím) maga után vonó adatbeviteli hibák javítását az aktuális árlista alapján megállapított külön adminisztrációs díjon, az [email protected] email címen vagy a https://surveytransfer.net/#contact weboldal üzenetküldőjén keresztül lehet igényelni.

Ajánlati kötöttség időtartama: a feladott rendelések és az abban vállalt árak 10 napig érvényesek, ezt követően a Szolgáltató az árváltozás jogát fenntartja.

V. Az elállás joga

A Felhasználó a feladott rendelésétől tájékoztatásunk nélkül elállhat addig, amíg pénzügyi teljesítést nem kezdeményez. 

A Felhasználó nem gyakorolhatja elállási jogát amint a szolgáltatást kifizette, mivel a tárhely, fiók, illetve számla elektronikus aláírással való ellátáshoz szükséges környezet kialakítása a befizetés észlelésekor megkezdődik, azaz a szolgáltatás nyújtása megkezdettnek minősül.

VI. Kellékszavatosság, termékszavatosság, rendelkezésre állás, az értékesítés utáni szolgáltatások, felelősség

A szolgáltató szavatolja azt, hogy a szoftvertermékben elérhető, illetve a Súgóban (https://surveytransfer.net/how-to-use), valamint egyéb webes tájékoztatásban ismertetett csomagra/modulra vonatkozó tulajdonságokkal rendelkezik. A jogszabályi megfeleltetést, a program újításait, programhibák javítását mindig a legutolsó verzióban tesszük elérhetővé.

Rendelkezésre állás

A Szolgáltató tervezett és rendkívüli karbantartást végezhet. A tervezett karbantartás ideje nem számít bele a rendelkezésre állás idejébe. A tervezett karbantartás célja szoftverfrissítés, karbantartás, szerverbővítés az infrastruktúra funkcionalitásának megtartása.

A tervezett karbantartás időtartama 1 éves időszakban összesen legfeljebb 15 napot tehet ki. Ezen 15 napot az egyes karbantartási időszakok összeadásával számoljuk ki. A Szolgáltató köteles előzetesen értesíteni az Ügyfeleket a tervezett karbantartások időpontjairól és várható időtartamáról a lehető legnagyobb mértékben előre, amennyire ez technikailag lehetséges.

Hiba és bejelentése

A programhiba vagy a szolgáltatások működésével kapcsolatos probléma bejelentése emailen a [email protected] vagy a https://surveytransfer.net/feedback/ üzenetküldőn keresztül, az észlelt hiba reprodukálhatóságát elősegítő pontos leírással tehető meg. A programhiba megállapítására a Szolgáltató jogosult, és a garancia (szavatosság) a Szolgáltató telephelyén érvényes. Ha a jelenség nem minősül programhibának és a Felhasználó ragaszkodik a további elemzéshez vagy a jelenség megoldásához, illetve annak megkísérléséhez, akkor az aktuális árlista alapján megállapított szoftverüzemeltetési díjat köteles kifizetni.

A SurveyTransfer által kezelt térinformatikai adatok (térképek és 3D adatok) biztonsága

A SurveyTransferbe való feltöltést követően a térinformatikai adatokat (térképeket és 3D-s fájlokat) feldolgozzák és web-kompatibilis formátumokká alakítják át a Contabo GmbH (“Contabo”) szerverei, így biztosítva a kompatibilitást és a hozzáférhetőséget. A hosszú távú tárolás esetében azonban a felelősség a Backblaze, Inc.-re (“Backblaze”) hárul, ahol az adatokat biztonságosan tárolják. Mind a Contabo, mind a Backblaze felelős a feltöltött térinformatikai adatok biztonságáért és tárolásáért, valamint a kezelési vagy tárolási folyamatok esetleges hibáiért. A biztonsági protokollokkal és tárolási gyakorlatokkal kapcsolatos részletes információkért a Contabo, illetve a Backblaze Általános Szerződési Feltételeit javasoljuk átolvasásra.

A SurveyTransfer alkalmazottai nem fedhetik fel harmadik félnek a SurveyTransferben tárolt adatokat. A SurveyTransfer fejlesztői csak rendkívül indokolt esetben használhatják az adatmegosztóba feltöltöt adatokat, ilyen eset lehet az alkalmazás megfelelő működésének biztosítása.

Felelősség és kártérítés

A Szolgáltatással kapcsolatban felmerült kárért csak akkor felel, ha a Felhasználó bizonyítja, hogy a Szolgáltató a kárt szándékos szerződésszegéssel okozta, vagy elmulasztotta a tájékoztatást a Szolgáltatás olyan lényeges tulajdonságáról, amelyet a jogosult nem ismert. 

Szolgáltató nem vállalja a felelősséget a karbantartási munkák, vagy a Felhasználó által végzett módosítások során bekövetkező adatvesztésért.

A Szolgáltató nem garantálja, hogy a szoftver teljes egészében kielégíti a Felhasználó igényeit, ezt az előzetes teszteléssel (ingyenes próbaidőszak) a Felhasználó kell, hogy felmérje. A felhasználást bemutató tartalmak nem minősülnek személyes tanácsadásnak, ezért a Szolgáltató felelőssége a jelen szerződésben foglaltakra korlátozódik és ez alapján az esetleges kártérítés összege nem haladhatja meg a Felhasználó által vásárolt szoftvertermék(ek) használati jogának, a szolgáltatások ellenértékeként kifizetett összegét.

Jelen fejezetre a Ptk. szabályai irányadók. 

VII. A weboldal tartalma, a feltételek módosítása

A weboldalon elhelyezett minden információ, szöveg és képi anyag a SurveyTransfer Kft. tulajdona. A tartalmak másolása, sokszorosítása a tulajdonos írásos hozzájárulása nélkül tilos. A webhely tartalma, beleértve az ott megtalálható feltételeket és leírásokat, előzetes értesítés nélkül módosulhat. Az új feltételek a honlap első látogatásával, illetve a módosítás életbe lépésének napjától leadott megrendelésekre érvényes. 

VIII. Személyes adatok és adatvédelem

A Felhasználó felel a szoftverben, az adattárhelyen, az e-számla adminisztrációs rendszerben használt felhasználó név, jelszó, és egyéb érzékeny információ titokban tartásáért. Minden tevékenységért, mely a bejelentkezési adatokon keresztül történik szintén a Felhasználó tartozik felelősséggel. A végzett tevékenység kapcsán vagy jogosulatlan hozzáférés nyomán Felhasználót vagy tetszőleges harmadik személyt ért esetleges kárért vagy veszteségért a Szolgáltató nem felel. 

Az adatmegosztó a regisztrációhoz, online vásárláshoz és a kapcsolódó szolgáltatások nyújtásához szükséges adatokat minden esetben az EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE előírásainak megfelelően biztonságosan és bizalmasan kezeli, azokat harmadik fél számára semmilyen esetben nem teszi hozzáférhetővé és nem adja át. Az adatkezelés a GDPR adatkezelési infotv. (törvény) által előírt módokon és annak betartásával történik.

Részletes adatvédelmi szabályzat: 

A Szolgáltató részletes adatkezelési szabályzata jelen ÁSZF -től elkülönített dokumentumban áll rendelkezésre, mint nyilvános adatvédelmi nyilatkozat. Az “ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT” a teljes weboldalon, beleértve az aloldalakat is teljes terjedelemben elérhető, olvasható és nyomtatható formátumban is. Szolgáltatás megrendelése előtt olvassa el figyelmesen az adatkezelési tájékoztatót.

IX. A fogyasztói kifogások érvényesítésének a helye

Adategyeztetést, programhiba bejelentését, egyéb ügyben történő megkeresést elsősorban az email címen várunk. Konkrét kérdésre ügyfélszolgálati időben jellemzően még aznap, legkésőbb 72 órán belül visszajelzünk.

A Felhasználó a szolgáltatással vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

a.)
Kapcsolattartó: Kis Tamás
Levelezési cím: 7629, Pécs Fehérhegyi út 5. TT. 22. ajtó

E-mail cím: [email protected] 

Amennyiben a Szolgáltató és a Felhasználó között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva a Felhasználó számára:

b.) Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál:
https://fogyasztovedelem.kormany.hu/ 


c.) Nemzeti Fejlesztési Minisztérium – Európai Fogyasztói Központ

https://www.magyarefk.hu/hu/

d.) Békéltető testület eljárásának kezdeményezése:

https://bekeltetes.hu/udvozlo

e.) Bírósági eljárás kezdeményezése:

Pécsi Járásbíróság- Pécsi Törvényszék  https://pecsitorvenyszek.birosag.hu 

X. Egyéb rendelkezések

A honlapon megjelenő tartalmak, információk és adatok kizárólag tájékoztatásul szolgálnak. A honlapon és a termékleírásokban található információk alapján hozott, illetve az azokra alapozott döntésekért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. Továbbá nem vállal felelősséget az adatok teljességéért és fenntartja az információ, adat és árváltoztatás jogát előzetes értesítés nélkül. A szolgáltatónak nem feladata a feltöltött tartalmak ellenőrzése, így az abban foglalt tartalmakra felelősséget nem vállal. Szolgáltató nem köteles ellenőrizni a Felhasználók által feltöltött tartalmakat, így azokért Szolgáltató nem vállalja a felelősséget. Amennyiben Szolgáltató tudomására jut, hogy Felhasználó illegális tartalmat töltött fel a SurveyTransfer adatmegosztóra, úgy Szolgáltató jogosult a Felhasználó hozzáférését azonnal letiltani és az illetékes hatóságok felé jelezni. Felhasználó tudomásul veszi, hogy hatósági eljárás során a Szolgáltató az illegálisan feltöltött tartalmat továbbítani köteles.

Súlyos szerződésszegés esetén a másik Fél jogosult a Szerződést – indokolás mellett – azonnali hatállyal felmondani.  A Felhasználó súlyos szerződésszegésének minősül, ha a Felhasználó veszélyezteti a Szolgáltatás biztonságát vagy rendelkezésre állását. A Szolgáltató ebben az esetben a Felhasználó hozzáférését azonnali hatállyal jogosult megszüntetni.

A Szolgáltató súlyos szerződésszegésének minősül, ha a Szolgáltató a jelen ÁSZF-ben rögzítettek szerint nem biztosítja a Szolgáltatás rendelkezésre állását, vagy ha a Szolgáltató a szolgáltatással kapcsolatosan valamely más jogszabályban előírt követelményt megsért.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget az adatmegosztóban esetlegesen tévedésből vagy rendszerhibából adódóan hibásan feltüntetett, illetve irreális szolgáltatás díjért. Ilyen esetekben a Szolgáltató nem köteles a szolgáltatást a hibásan feltüntetett áron értékesíteni Felhasználó részére. Hibás ár feltüntetése esetén a Szolgáltató tájékoztatja a Felhasználót a hibáról és felajánlja neki a szolgáltatás valós áron történő megvásárlásának lehetőségét. Ilyen esetben a Felhasználó eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a szolgáltatást vagy lemondja megrendelését.

A Szolgáltató a Felhasználó email címére alkalmanként hírlevelet küldhet, amennyiben ehhez a felhasználó kifejezetten hozzájárulását adja, melyet a későbbiekben bármikor lemondhat. A hírlevél a SurveyTransfer adatmegosztó működésével, szolgáltatásaival kapcsolatos ajánlatokat, információkat, kedvezmény kuponokat tartalmaz. A hírlevél gyakorisága havonta maximum 2 alkalommal esedékes.

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a mindenkor hatályos magyar jog az irányadó jog, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, továbbá a 2001. évi CVIII. törvény (elektronikus kereskedelmi szolgáltatások), és a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. Korm. rendelet rendelkezéseire, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. („Infotv.”) vonatkozó rendelkezéseire. 

A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Pécs, 2023. 09. 13.