• 2023-08-07

3 lépés térinformatikai adatok könnyű, biztonságos megosztásához

3 lépés térinformatikai adatok könnyű, biztonságos megosztásához

3 lépés térinformatikai adatok könnyű, biztonságos megosztásához 1024 576 SurveyTransfer

A térinformatikai adatok egy vállalkozáson belüli és szervezetek közötti megosztása egy jól ismert kihívás. A nagyméretű térinformatikai adatok (mint például ortomozaik, pontfelhő, 3D modell) nehézkes és időrabló átadása és megosztása az ügyfelekkel kimondottan lassítja a projektek előrehaladását.

A térinformatikai adatmegosztás során nem kielégítő csupán az adatcsomag eljuttatása, hiszen a térinformatika lényege az adatvizualizáció. Mindezek fényében a nagyméretű adatok megosztásához és vizualizációjához egy új generációs web alapú megoldást kell választani. Erről már írtunk korábban. Nem mindegy továbbá az sem, hogy széles publikumnak szánod az adatokat vagy egy privát megrendelőnek, üzleti partnernek. Utóbbi esetben a biztonságos linkek és biztonságos adatelérés elengedhetetlen.

Megosztásra váró térinformatikai adataid vannak? Az adatok elérése, vizualizációja és a partnerekkel való együttműködés sokkal nagyobb kihívásnak bizonyul, mint azt eredetileg gondoltad? A SurveyTransfer olyan megoldást kínál, amellyel pár percen belül gyönyörű online térképekké és 3D jelenetekké alakíthatod a térinformatikai adatokat. A jelenlegi írásunkban betekintést engedünk az egyelőre még nem publikus SurveyTransfer működésébe. 

A SurveyTransfer segítségével összpontosíthatsz a térinformatikai adatok előállítására, miközben mi biztosítjuk, hogy azok egyszerűen, mégis biztonságosan eljussanak az üzleti partnerekhez!

1. Csatlakozás a térinformatikai adatmegosztás jövőjéhez

A SurveyTransfer térinformatikai adatmegosztó szoftverbe regisztrálva elérhetővé válik majd 250 GB tárhely mindenki számára. A tárhely mérete természetesen növelhető. Egy új projektet kialakítva indítható meg a térinformatikai adatok feltöltése, majd az adatok megosztása.

geospatial_data_sharing_térinformatikai_adat_megosztás

2. Térinformatikai adatok feltöltése és kezelése

A SurveyTransfer-rel bármilyen kiterjesztésű fájl megosztható, ugyanakkor a térképi és 3D megjelenítés csak a térinformatikai formátumok esetében érhető el. Ez azt jelenti, hogy tetszőleges formátumú kép, videó, szöveges fájl, stb. feltölthető, de csak olyan fájlok ábrázolhatók térképen vagy 3D-ben, amiknek van geometriai tartalma.

A SurveyTransfer által támogatott térinformatikai fájlformátumok listáját folyamatosan bővítjük! Jelenleg (2023.08.07.) a SurveyTransfer a térképi és 3D elemek közül a következőket tudja fogadni és megosztani:

geospatial_data_sharing_térinformatikai_adat_megosztás

A térinformatikai adatok közül bármelyiket egyszerű drag-and-drop módszerrel vagy tallózva a fájlt fel lehet tölteni.

geospatial_data_sharing_térinformatikai_adat_megosztás

Miután sikeresen feltöltődött egy térinformatikai adatcsomag, a SurveyTransfer automatikusan feldolgozza ezeket és weben megoszthatóvá konvertálja. A projekt részleteinél (ahol az adatfeltöltés történt) egy új nézet alakítható ki, mellyel egy új térkép vagy 3D nézet hozható létre!

geospatial_data_sharing_térinformatikai_adat_megosztás

A térkép vagy 3D nézet alatt a térinformatikai adatok megjeleníthetők, elmenthetők és megoszthatók.

geospatial_data_sharing_térinformatikai_adat_megosztás

3. Térinformatikai adatok megosztása

A projektet nézet létrehozása nélkül vagy térkép, 3D nézet kialakítás után is meg lehet osztani. A projekten belüli térinformatikai adatok egy egyszerű linkkel megoszthatók az üzleti partnerekkel. Miután létrehoztad a megosztáshoz szükséges linket, azonnal másolhatod és elküldheted valakinek. Ha valamiért visszavonnád a megosztást valakitől, akkor elegendő a Revoke funkciót használni.

geospatial_data_sharing_térinformatikai_adat_megosztás

Ennyi! Három egyszerű lépésben sikerült elindulnod a térinformatikai adatok megosztásának világában. Könnyebb, mint gondoltad, ugye? Biztosak vagyunk benne, hogy kollégáid és ügyfeleid még több ízben kérik majd ezt a kényelmes megoldást, miután kipróbálták!

Kövess minket hírlevélben vagy a közösségi média felületeink valamelyikén (Facebook, Instagram, LinkedIn)!

Ha nagyon-nagyon tetszett, amit olvastál, akkor meg is oszthatod az ismerőseiddel. Ne fogd vissza magad! 🙂

Tetszett, amit olvastál? Akarsz hasonlókat olvasni?